Следващият курс ще започне на:

A+ A A-

Как се проверява моторното масло

Как се проверява моторното масло

Следете маслото редовно. Шофирането с недостатъчно количество масло е опасно за двигателя.

Паркирайте на равно място. Дръпнете ръчната и изключете двигателя. Изчакайте минута две, за да може маслото да се оттече на дъното. Извадете масломерната пръчка и я избършете. Вкарайте я обратно и извадете и проверете нивото на маслото. Нивото трябва да е между долният и горният показатели.

щека за масло на двигателПроверете състоянието на маслото. Ако е твърде черно, определено е време за смяна. Ако е кафяво, но чисто и прозрачно - няма основание за притеснение. При цвят "кафе с мляко" е възможно охладителна течност да прониква в двигателя. В този случай най-вероятно става въпрос за износена гарнитура на главата на двигателя. Следващата стъпка е да закарате автомобила си на сервиз. При чисто масло, но количество под минимума е нужно само да долеете малко.

 

 

„ВИТ 12“ ЕООД е фирма с дългогодишен опит на пазара за стелажи, стелажни системи, подемна техника и почистващи машини. Разполагат с висококвалифицирани специалисти, който делайлно разглеждат индивидуалните нужди и изисквания на всеки клиент.