Следващият курс ще започне на:

A+ A A-

Топ 10 причини за авто катастрофи

Автомобилна Катастрофа

Докато някои от тези причини за автомобилни произшествия може да изглеждат очевидни за опитните шофьори, класацията има за цел да помогне на всички шофьори, от младия шофьор, който току-що взел книжка до шофьора с 40 години опит зад волана. Да се ​​научиш да шофираш автомобил наистина безопастно отнема много време. Нека нашите Топ 10 причини за автомобилни произшествия бъдат вашето "ръководство" за предотвратяване на автомобилни катастрофи!

 

1. Разсеяно шофиране

Най-голямата причина за пътнотранспортни произшествия не е алкохолът, не спирането на червенo или скоростта. Разсеяните шофьори са най-голямата причина за пътнотранспортни произшествия в България днес. Разсеяният шофьор е шофьор, който не внимава - говори по телефона, праща съобщения или се храни зад волана!

2. Бързо шофиране

Много водачи пренебрегват ограничението на скоростта и карат 10, 20, а понякога и 50 к/ч над границата. Скоростта убива и шофирането с твърде висока скорост е лесен начин да предизвикате автомобилна катастрофа! Колкото по-бързо шофирате, толкова по-кратко ще бъде времето ви за реакция, и евентуслното предотвратяване на катастрофа.

3. Шофиране по влиянието на алкохол

Когато пиете, губите способността си да се съсредоточавате и функционирате нормално и е много опасно, когато сте зад волана. Шофирането под влиянието на алкохол причинява автомобилни произшествия всеки ден, които могат да бъдат избегнати. 

4. Безразсъдно шофиране

Ако не шофирате внимателно може да се окажете в ненужна автомобилна катастрофа. Това често се случва на безразсъдни шофьори, които се движат бързо, сменят лентите прекалено бързо или не спазвар дистанция. Безразсъдните шофьори често са нетърпеливи в трафика, така че внимавайте и бъдете търпеливи до агресивни шофьори.

5. Дъжд

Ако времето стане лошо, такива стават и пътищата. Автомобилните злополуки се случват много често в дъжд, защото водата създава гладка и опасна повърхност за автомобили, камиони и мотоциклети и е лесно може да изгубите контрол или да се плъзгат по време на спиране. За да избегнете автомобилна катастрофа, внимавайте, когато вали.

6. Не спиране на червено

Червеното означава спиране! Спирането не води до автомобилни аварии. Тези които минават на червен сфетофар рискуват да причинят неправомерна смърт, тъй като често причинените сблъцци са отстрани и с висока скорост. За да избегнете автомобилна катастрофа, погледнете и в двете посоки за приближаващи се автомобили, докато минавате на зелена светлина.

7.Не спиране на стоп

Пътните знаци никога не трябва да се пренебрегват, но когато са, сериозни автомобилни произшествия често са резултат. Всяка година хиляди автомобилни злополуки се случват, защото шофьорите игнорират знака Стоп. Много произшествия като преобръщане и странични удари са резултат от шофьори, които пренебрегват знаците за спиране. Винаги трябва да се оглеждате в двете посоки, когато преминавате през знак за спиране.

8. Млад шофьор

За съжаление младите шофьори са известни със своето безрасъдство. Когато тийнейджърите шофират те не винаги знаят какво да правят и липсата на опит често води до катастрофа.

9. Шофиране през нощта

Шофирането през деня може да бъде опасно, но шофирането през нощта почти удвоява риска от автомобилен инцидент. Никога не бързайте при намалена видимост!

10. Дефекти в дизайна на автомобила

Никой продукт не е перфектен, автомобилите не се различават. Автомобилите имат стотици части, тези части се повреждат и могат да причинят сериозна автомобилна катастрофа. Много производители на автомобили са имали проблеми с дефекти в миналото, включително инциденти с преобръщане на Ford Explorer и неволни сривове на ускорението на Toyota.

„ВИТ 12“ ЕООД е фирма с дългогодишен опит на пазара за стелажи, стелажни системи, подемна техника и почистващи машини. Разполагат с висококвалифицирани специалисти, който делайлно разглеждат индивидуалните нужди и изисквания на всеки клиент.